Learning Environments


Tufts Interfaith Center, Exterior view

Interfaith Center, Tufts University

Medford, Massachusetts Renovations to 58 Winthrop Street involved selective demolition and additions for the creation of a new university interfaith center, for use by multiple faith groups, as well as other campus groups. The project scope included restoration of an old multi-purpose room, enlarging windows, and providing accessible entrances and


St. Joseph's Elementary School, Exterior view

St. Joseph’s Elementary and Monsignor James Haddad Middle Schools

Needham, Massachusetts The addition to St Joseph’s Elementary School and the Monsignor James Haddad Middle School expands and improves academic areas and creates a new gymnasium. The middle school is expanded through a building addition containing a gymnasium, technology classroom, art room, and a new cafeteria and complete renovation of


Peter Noyes Elementary, Library

Peter Noyes Elementary School

Sudbury, Massachusetts Renovations to the Peter Noyes Elementary School resulted in a state-of-the-art facility equal to other schools recently built in the community. Existing Classrooms were converted into five kindergarten classrooms, a new library, a world language classroom, and a computer room. A complete renovation of the gymnasium, new instrumental


Pelham Elementary School, Interior view

Pelham Elementary School

Pelham, Massachusetts Johnson Roberts Associates’ design expands the facility to meet programmatic requirements for cafeteria space, kindergarten classrooms, and rooms for special education and remedial programs. Additional office spaces to accommodate a health and counseling department, teacher planning, and a computer lab were also included. The 8,500 SF addition is


Northern Essex Community College, Bookstore

Northern Essex Community College Bookstore

Haverhill, Massachusetts Located in the Behrakis One-Stop Student Center, the Northern Essex Community College bookstore sells a variety of books, apparel, snacks, and supplies to the campus population. The space, which formerly housed a commercial kitchen, was renovated with new wall, ceiling, and floor finishes, HVAC distribution and lighting. The


Quinsigamond Community College, Anatomy Lab

New Anatomy Laboratory, Quinsigamond Community College

Worcester, Massachusetts Johnson Roberts Associates provided design services for the renovation of a large media lab and adjacent smaller computer study room in a 1970s campus building to create a combined 1,350 square feet of classroom space, converted for use as a new anatomy lab. A new ceiling, floor, HVAC


Mount Calvary Christian Preschool, Classroom

Mount Calvary Christian Preschool

Acton, Massachusetts Renovation provided a new, four-classroom pre-school addition and an accessible entrance, expanded parking lot, and new outdoor play space. The original church was renovated and new building systems were included. An exterior courtyard was enclosed to create a nursery, restrooms, offices, and meeting rooms. The original fellowship hall


Leicester Public School, Visioning Session

Leicester Public Schools

Leicester, Massachusetts In 2014, Johnson Roberts Associates was tasked with a number of studies to uncover new solutions for the Leceister Public Schools, including a comprehensive assessment of the physical conditions of the entire 5- building network, the confirmation of projected enrollment; the re-programming of grades PK-12 educational infrastructure, and


John Bapst Memorial High School

John Bapst Memorial High School, Bangor, Maine New construction and renovations were needed to keep this Bangor, Maine day & boarding school up to date and primed for its new stream of international boarding students. Since 2008, Jeff Davis, now at Johnson Roberts Associates, has been tackling a list of


Worcester State University, Mary Cosgrove Dolphin Art Gallery, Entrance

Mary Cosgrove Dolphin Art Gallery at Worcester State University

Worcester, Massachusetts Johnson Roberts Associates provided a conceptual design for a new art gallery space within an existing campus building. Designs for renovation include a new wall and floor finishes, new lighting, new humidification and HVAC systems, modification of existing interior curtain wall system, and installation of movable partition systems


Phillips Exeter Academy, Dunbar Archive Entrance

Dunbar Archives Entrance, Phillips Exeter Academy

Exeter, New Hampshire Phillips Exeter Academy needed to provide a cover for an existing exterior entrance stair to the Academy Archives. A durable steel frame with metal windows, frosted glass and a lead coated copper roof was selected by the academy representatives from several design alternatives.


Tufts University, Campus Meeting Center, Exterior view

Campus Meeting Facility, Tufts University

Medford, Massachusetts This former church is an ideal location for university use. Frequent meetings with the leadership of the University identified possible uses that could be served by the facility. In renovating the facility for its reuse by the college, the religious iconography and stained glass windows were returned to


Bridgewater State University, East Common Campus Servery, Salad Bar

East Campus Commons Servery, Bridgewater State University

Bridgewater, Massachusetts The East Campus Commons Servery is a a 5,500-SF facility that serves 3,000 meals to students daily. Renovations included a reorganized floor plan to accommodate increased student traffic, new kitchen equipment, lighting, and room finishes. A different range and presentation of food options reflects the changing food preferences