Renovation/Addition


Wenham Town Hall, Front exterior view

Wenham Town Hall

  Wenham, Massachusetts Situated on Wenham Common, Wenham Town Hall is a wood-framed structure built in 1842. The building had been modified often enough that major structural and water infiltration issues developed and needed to be resolved. Johnson Roberts Associates addressed these issues as part of an overall renovation and restoration


Wenham Police Station

Wenham, Massachusetts Construction for renovations of the Wenham Town Hall and for a new Wenham Police Station are are complete. Renovation of the original Town Hall, built in 1850, includes construction of an addition containing an accessible entrance, egress stairs and elevators, and interior renovations. The new Wenham Police Station


Tufts Interfaith Center, Exterior view

Interfaith Center, Tufts University

Medford, Massachusetts Renovations to 58 Winthrop Street involved selective demolition and additions for the creation of a new university interfaith center, for use by multiple faith groups, as well as other campus groups. The project scope included restoration of an old multi-purpose room, enlarging windows, and providing accessible entrances and


Shute Memorial Library, Interior view

Shute Memorial Library

Everett, Massachusetts Renovations to the historic Shute Memorial Library in Everett, Massachusetts include significant improvements to the existing interior, and the addition of a new wing. The renovated structure includes a new accessible entrance on street level, an elevator and new central stairwell, new reading areas and a children’s craft


Peter Noyes Elementary, Library

Peter Noyes Elementary School

Sudbury, Massachusetts Renovations to the Peter Noyes Elementary School resulted in a state-of-the-art facility equal to other schools recently built in the community. Existing Classrooms were converted into five kindergarten classrooms, a new library, a world language classroom, and a computer room. A complete renovation of the gymnasium, new instrumental


Pelham Elementary School, Interior view

Pelham Elementary School

Pelham, Massachusetts Johnson Roberts Associates’ design expands the facility to meet programmatic requirements for cafeteria space, kindergarten classrooms, and rooms for special education and remedial programs. Additional office spaces to accommodate a health and counseling department, teacher planning, and a computer lab were also included. The 8,500 SF addition is


Northern Essex Community College, Bookstore

Northern Essex Community College Bookstore

Haverhill, Massachusetts Located in the Behrakis One-Stop Student Center, the Northern Essex Community College bookstore sells a variety of books, apparel, snacks, and supplies to the campus population. The space, which formerly housed a commercial kitchen, was renovated with new wall, ceiling, and floor finishes, HVAC distribution and lighting. The


Northborough Free Public Library

Northborough, Massachusetts The historic Northborough Free Public Library is an early 1900s granite Richardsonnian building. Johnson Roberts Associates renovated and restored the original building and added a new section within a challengingly tight linear site. The addition, which more than triples the size of the library, is clad with a


Quinsigamond Community College, Anatomy Lab

New Anatomy Laboratory, Quinsigamond Community College

Worcester, Massachusetts Johnson Roberts Associates provided design services for the renovation of a large media lab and adjacent smaller computer study room in a 1970s campus building to create a combined 1,350 square feet of classroom space, converted for use as a new anatomy lab. A new ceiling, floor, HVAC


Moses Greeley Parker Memorial Library

Dracut, Massachusetts The addition and renovation to the Moses Greeley Parker Memorial Library more than triples the size of the existing library. The new addition curves around the original 1922 library building, whose restoration becomes the architectural focus of the new design. The first floor holds the children’s area, meeting


EZ-Pass Service Center, MassDOT

Boston, Massachusetts The EZ-Pass Service Center is currently housed in a non-universally accessible area of a 1960s-era MassDOT building, located in East Boston. To meet accessibility requirements and to answer to increased customer volume, the EZ-Pass Service Center will move to another part of the building: an underused garage bay.


Mason Library, Interior view

Mason Library

Great Barrington, Massachusetts Johnson Roberts Associates worked design through construction for the addition, restoration, and renovation of an historic public library. The addition provides access to the library, a new elevator, and room for a new children’s department. Considerable sitework was also performed to provide access at the main entrance—where


Lithgow Public Library

Augusta, Maine Additions and renovations to the Lithgow Library modernized services and more than tripled the size of the old library. The expansion respects the original building – part of the National Register of Historic Places – while establishing a modern library with expanded technology access. With 31,755 SF of


John Curtis Free Library

Hanover, Massachusetts The additions and renovations to the John Curtis Free Library in Hanover, MA, restore the original historic library and expand the library to 19,000 square feet with a new two-level addition. A new handicapped-accessible main entrance is located to the rear of the building, facing the new parking


Hopkinton Public Library

The Hopkinton Public Library was housed in two well-loved historic structures (the original historic library and an adjacent church) that were previously linked together. The renovations and additions reorganized the library and expand the existing historic stuctures from 7,000 SF to 22,500 SF. The renovation is designed in sympathy with

Haston Free Public Library

North Brookfield, Massachusetts The addition and renovations to the historic 1890 Haston Free Public Library restore the original library and provide much-needed extra space for expanded library services. Located on a tight site with limited room for expansion, the Haston Free Public Library project was a challenge. Careful planning allowed


Worcester State University, Mary Cosgrove Dolphin Art Gallery, Entrance

Mary Cosgrove Dolphin Art Gallery at Worcester State University

Worcester, Massachusetts Johnson Roberts Associates provided a conceptual design for a new art gallery space within an existing campus building. Designs for renovation include a new wall and floor finishes, new lighting, new humidification and HVAC systems, modification of existing interior curtain wall system, and installation of movable partition systems